港豬煉成

  忙左成日,上上水先…
魔怪爺爺因為一啲老人病上星期同上上星期都入左幾日廠大修,好彩係見佢有返精神,個心先定啲,上上星期見佢,喘晒氣,眼都反埋,我都淆底架。
咁尋日搭車出去聯合,老實講搭車等車真係睇到好多人生百態。我由屯門搭車出九龍,咁就晌轉車站轉車啦。
排晌我後面,有一對夫妻加佢個仔同仔既女朋友一共四個人啦,個媽咪企唔夠一陣,就批評個女朋友仔既衣著,大佬呀,人地後生青春少女梗係背心短褲啦,你就用你啲六十年代喇叭褲先係型既思想去比較,有冇攪錯呀。
跟住,佢個寶貝仔同女朋友講話有啲喉嚨痛,阿媽就即時好緊張咁,一手捉住個下巴,要佢張開口睇,一面又懶温柔咁教訓個仔話佢夜瞓,跟本就當個女朋友唔存在咁。大佬呀,佢個仔唔係三歲呀。
另外,仲有一種奇景,不過我就落車返歸,得閒再打埋…

廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s